Precis som i alla andra yrken är det fördelaktigt för dig som jobbar som forsränningsinstruktör att vara medlem i ett fackförbund. Genom att starta ditt medlemskap i ett fackförbund öppnar du upp för möjligheter att påverka rådande arbetsvillkor, erbjudanden om råd och löneförhandlingar samt en mängd andra medlemsförmåner.

För att du som forsränningsinstruktör ska få en bättre bild över varför du bör skaffa ett medlemskap i ett fackförbund redogör vi nedan för de främsta fördelarna.

8 fördelar med att vara medlem i ett fackförbund

  1. Chansen att vara med och påverka. Som medlem i ett fackförbund får du alltid chansen att vara med och påverka villkoren på din arbetsplats. Tycker du som forsränningsinstruktör att säkerheten kan bli bättre eller att det är för många elever per instruktör kan ditt fackförbund hjälpa dig med det.
  2. Få hjälp med löneförhandlingen. En vanlig medlemsförmån som fackförbundsmedlem är hjälp vid löneförhandling. När du känner dig osäker på hur du ska gå tillväga kan du ta hjälp av ditt fackförbund för att vara säker på att lönen som din arbetsgivare sätter stämmer överens med din kompetens som forsränningsinstruktör.
  3. Karriärvägledning när du söker nytt jobb. Genom ditt fackförbund kan du få hjälp att se över ditt CV och personliga brev när du är arbetssökande.
  4. Förmåner och erbjudanden för dig som fackförbundsmedlem. Fackförbunden erbjuder sina medlemmar en hel hög med olika rabatter och förmåner. Vilka erbjudanden det finns skiljer sig från fackförbund till fackförbund.
  5. Pensionsrådgivning. Flera fackförbund kan hjälpa dig med råd angående pensionen.
  6. Förmånliga försäkringar. En standardförmån som i princip alla fackförbund erbjuder är försäkringar till rabatterat pris. För forsränningsinstruktörer är fokus på säkerhet och utmaningar en del av vardagen på jobbet. Se därför till att ditt fackförbund erbjuder försäkringar som du kan ha nytta av.
  7. Stöd och råd vid tvister på arbetsplatsen. Skulle det uppstå en tvist mellan dig och din arbetsgivare kan ditt fackförbund hjälpa dig. Det kan handla om situationer där du blivit utsatt för diskriminering eller arbete under oacceptabla arbetsförhållanden. Vid situationer som behöver lösas rättsligt kan fackförbunden tillhandahålla juridisk hjälp.
  8. Inkomstförsäkring. Skulle du bli arbetslös erbjuder många fackförbund förmånliga inkomstförsäkringar. Inkomstförsäkringen fungerar som ett komplement till a-kassan och kan ses som en ytterligare arbetslöshetsförsäkring.

Ännu en anledning till varför du som forsränningsinstruktör bör ansluta dig till facket är att medlemskapet kommer gynna fler än bara dig. Att vara medlem i ett fackförbund och aktivt vara med i arbetet för att påverka arbetsvillkor till det bättre är något även alla dina kollegor kommer få ta del av.

Tips! Jämför olika fackförbund  för att hitta det som passar dig som arbetar inom turistbranschen bäst.

Alla som är medlemmar i ett fackförbund hjälper till att stärka arbetstagarnas inflytande och är stommen till den fackliga rörelsen i hela Sverige.