När du har införskaffat dyr paddelutrustning i form av en kajak eller kanot med tillhörande paddel är det viktig att vara rädd om den. Genom att förvara din utrustning i ett förråd under vintern kommer du kunna använda samma utrustning i många år framöver.

Din utrustning trivs bäst inomhus

Precis som de flesta utrustningar trivs din paddelutrustning bäst inomhus i en varm och torr miljö där den är skyddad från väder och andra faktorer som gör att din utrustning lätt kan komma till skada.

Även om du helst skulle vilja förvara din kajak eller kanot med tillhörande paddlar mitt i vardagsrummet så är det inte alltid uppskattat av resterande familjemedlemmar. Förvara därför din paddelutrustning i garaget där den både får vara inomhus och i tryggt förvar.

Hyr förråd om du har ont om plats

Bor du i lägenhet eller i ett mindre hus utan möjlighet att förvara din paddelutrustning i varken garage eller i ett förråd så kan du hyra en förrådscontainer.

På t.ex. Prinsens lager kan du hyra förråd och hittar både varm- och kallförråd anpassade för skandinaviskt väder som håller din paddelutrustning hel, ren och i säkert förvar. Här har du möjlighet att ta bilen ända fram till din förrådscontainer för att kolla till din paddelutrusning och när du lämnar kan du känna dig rygg då hela förrådsparken är utrustad med övervakningskameror och larm.

Täck över om du ska förvara utomhus

Skulle du behöva förvara din kajak eller kanot utomhus behöver du se till att den ligger upp och ner på bockar och täcks med en presenning. Din kajak eller kanot tar inte skada av kyla men däremot av föroreningar i luften som kommer ned via regn, som sedan gror fast och blir svår att få bort.

Se till att kajaken eller kanoten står på ett plant underlag och ta av transportkapell och luckor för att undvika unken lukt.